سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی
به کشتی مهندسی خوش آمدید-----مهندسی مکانیک سفر خوشی را در دنیای مهندسی برای شما آرزومند است

نیمی از افراد، همیشه دچار اضطراب هستند و نیم دیگر به طور مقطعی به این بیماری مبتلا می‌شوند. در چنین شرایطی پوست، اولین بخش بدن است که آثار ناشی از اختلالات روحی و روانی را نشان می‌دهد.

 

به همین دلیل گفته می‌شود استرس و افسردگی، افراد را پیر می‌کند، اما اثرات فشارهای روحی بر پوست، فقط به پیری زودرس ختم نمی‌شود، بلکه طبق گفته متخصصان پوست، در پی استرس‌های روحی، ضایعات یا برخی بیماری‌های پوستی مانند اگزما، کهیر و آکنه عود می‌کند یا تشدید می‌شود.

دکتر زهره نیکبخت در گفت‌وگو با جام‌جم می‌گوید: وقتی عصبانی یا غمگین می‌شویم، هورمونی در بدنمان ترشح می‌شود که موجب التهاب سلول‌ها و تضعیف عملکرد آنها می‌شود. حال اگر یک سلول پوستی ملتهب شود، ضخیم و متورم شده و امکان مسدود شدن و چروک خوردن آن نیز بیشتر می‌شود.

اضطراب پیرتان می‌کند


ترشح هورمون استرس در بدن

بسیاری از ما طی یک دوره استرس‌زا دچار التهاب‌های پوستی مانند کهیر و تاول شده‌ایم. حتی در برخی موارد افسردگی و اضطراب، به بروز و تشدید بیماری‌های پوستی سختی چون پسوریازیس (یک بیماری خودایمنی که موجب ایجاد تاول‌های پوستی می‌شود) و لینکن پلان (بیماری التهابی شایع پوست و مخاط است) می‌شود، چراکه این بیماری‌ها با تضعیف سیستم ایمنی بدن که به دنبال فشارهای روحی و روانی اتفاق می‌افتد، شدت پیدا می‌کند.

دکتر نیکبخت با تاکید بر این‌که هنگام بروز بیماری‌های پوستی در شرایط استرس‌زا، ابتدا باید از مشاوره روان‌شناسی و سپس درمان دارویی بهره گرفت، می‌افزاید: هر زمان که ما عصبانی می‌شویم یا به دلایلی چون سرماخوردگی سیستم ایمنی بدنمان تضعیف می‌شود، غده فوق کلیوی در بدن، هورمون استرس تولید می‌کند که تحت تاثیر آن تمام سلول‌های بدن دچار التهاب می‌شود، این التهاب به تخریب سلولی و کاهش طول عمر آن منجر می‌شود. به این دلیل هنگام بروز افسردگی دچار آکنه، چروک، خشکی و التهاب پوستی می‌شویم.

این متخصص پوست و مو اضافه می‌کند: فشارهای روحی و روانی یکی از عوامل اصلی تشدید اگزمای عصبی ـ پوستی است. در این نوع اگزمای عصبی، بیمار در قسمت‌هایی از بدنش دچار خارش شدید می‌شود. این خاراندن به ضخیم شدن نواحی دچار التهاب می‌انجامد. البته استرس، علت اگزمای پوستی نیست، ولی مهم‌ترین عامل تشدید و ادامه آن است. درمان این بیماری هم باید به صورت دارویی و روان‌شناسی صورت بگیرد.

کهیر استرسی!

گاهی بیماران به دنبال استرس دچار کهیر می‌شوند، به این دلیل کهیر استرسی را نیز باید جزو بیماری‌های پوستی مرتبط با استرس در نظر گرفت. متخصصان پوست تاکید می‌کنند که استرس‌های روحی و آزاد شدن هورمون آدرنالین در خون، بدن را دچار خارش و بروز ضایعات کهیری می‌کند. پیشگیری از بروز چنین ضایعاتی با استفاده از داروهای ضدکهیر مثل آنتی‌هیستامین‌ها و توجه به پرهیز از استرس‌های روحی ممکن خواهد بود.

غم و غصه، کچل‌تان می‌کند

متخصصان هشدار می‌دهند اگر به طور ناگهانی متوجه خالی شدن منطقه‌ای از موی سر یا ابرو شدید، باید به دنبال رفع ریشه‌های بروز اضطراب و افسردگی در خود بگردید.

دکتر نیکبخت با تاکید بر این که بیماری ریزش موی منطقه‌ای در شرایط استرس‌زا، به طور ناگهانی اتفاق می‌افتد، اضافه می‌کند: ناحیه دچار ریزش مو در چنین مواردی وسیع نیست و پوست کف سر در آن منطقه کاملا مشخص است، همچنین قرمزی و پوسته‌ریزی نیز در آن منطقه وجود ندارد. علت این بیماری هنوز کاملا مشخص نیست، اما این پدیده یک بیماری خودایمنی است که به فولیکول‌های مو حمله می‌کند و موجب ریزش آنها می‌شود.

این بیماری در بسیاری موارد، بدون نیاز به درمان، پس از طی شرایط استرس‌زا بهبود پیدا می‌کند. این متخصص پوست اضافه می‌کند: تریکوتیلومانیا نیز بیماری شایع دیگری است که به دنبال اختلالات روحی به شکل کشیدن و کندن مکرر موی سر، ابرو یا مژه بروز پیدا می‌کند که موجب ریزش موی همان منطقه می‌شود. این بیماری نوعی تیک عادتی است و در کودکان و نوجوانان بسیار شایع است.

محافظت از خشکی پوست

مهم‌ترین عارضه‌ای که برای پوست در هنگام بروز مشکلات روحی اتفاق می‌افتد، خشکی آن است. به این دلیل متخصصان پوست تاکید می‌کنند که در چنین مواردی نباید از مصرف آب و مایعات فراوان و نیز مرطوب‌کننده‌ها غافل شد.

به گفته دکتر نیکبخت، داشتن برنامه تغذیه‌ای درست مبتنی بر مصرف سبزیجات و میوه‌ها، در کنار رعایت یک برنامه ورزشی مرتب و مداوم، همچنین حفاظت روزانه از پوست در مقابل آفتاب و پاکسازی و آبرسانی به آن قبل از خواب، می‌تواند در کاهش اثرات ناشی از فشارهای روحی بر پوست موثر باشد.




موضوع مطلب :

یکشنبه 91 شهریور 19 :: 12:25 عصر

درباره سایت


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 747
  • بازدید دیروز: 250
  • کل بازدیدها: 16878036
فرم تماس
نام و نام خانوادگی
آدرس ایمیل
امکانات دیگر


کلیه حقوق این وبلاگ برای مهندسی مکانیک سکاندار علوم مهندسی محفوظ است